Kesto: 1h
Paikka: Raahen museot
Yhteistyössä: Raahen museo

Varaukset ja tiedustelut
Langin Kauppahuone
puh 050 513 7750
info@langinkauppahuone.fi

Kysy lisää tästä tuotteesta

Vierailu museossa

Aivan Wanhan Raahen ytimessä sijaitsee kaksikin mielenkiintoista museokohdetta. Pakkahuoneen museo on Suomen vanhin paikallismuseo ja Soveliuksen talossa sijaitsee mielenkiintoinen Laivapatruunin koti-interiöörimuseo.

Pakkahuoneen museon opastetulla kierroksella esitellään mm. Raahen purjelaivakautta, raahelaisten elämää ja tapahtumia 1800-luvulla, Raahen vanhan kirkon veistoksia 1600-luvulta, lastenhuone vanhoine leluineen ja museon ensimmäinen kuriositeettikokoelma, missä on esillä merimiesten tuomia matkamuistoja maailman ääriltä.

Kruununmakasiinimuseon opastettu kierros voidaan räätälöidä kestoltaan ja sisällöltään ryhmän tarpeiden ja toiveiden mukaiseksi, ja sen aikana tutustutaan Raahen historiaan esihistorian hämäristä lähelle nykyaikaa ulottuvalla aikajänteellä. Kruununmakasiinin näyttely on rakennettu periaatteella vähemmän esineistöä, enemmän tietosisältöä. Tieto tarjoillaan suurelta osin digitaalisessa muodossa: kuvaesitysten, pelien, animaatioiden ja multimedian keinoin. Kruununmakasiiniin on sijoitettu kokoelmamme helmi, maailman vanhin sukelluspuku Wanha Herra, josta riittää kerrottavaa.

Soveliuksen talossa sijaitsee Paivapatruunin koti-interiöörimuseo. Opastuksen aikana tutustutaan siihen, millainen oli 1800-luvun porvaristalo ja millaista elämää siellä vietettiin. Joulukuussa Soveliuksen talo koristellaan joulua varten ja tällöin opastuksissa kerrotaan myös vanhoista, jouluun liittyvistä tavoista.