Kesto: 4h
Paikka: Raahen Taitopaja
Yhteistyössä: Raahen Taitopaja, Raahen Matkailuoppaat

Varaukset ja tiedustelut
Langin Kauppahuone
puh 050 513 7750
info@langinkauppahuone.fi

Kysy lisää tästä tuotteesta

Himmelipaja – opastettu pajavierailu kaupunkikierros ja kahvittelu Wanhassa Raahessa

Ihastu vanhan valimon ainutlaatuisessa miljöössä RaahenTaitopajan himmelitaivaaseen.  Esillä on yli 150 erilaista perinteistä ja modernia himmeliä. Pajalla kuulet tarinaa himmeliperinteestä ja ”olkien taiasta”. Pajassa valmistetaan tuotteita vanhoja käsityöperinteitä kunnioittaen himmeleiden ohessa mm. pronssivalu, lasituotteet, kynttilät sekä posliinivaluna Raahe-koirat. Himmelipajassa emme kuitenkaan vain tyydy katselemaan himmeleitä vaan valmistamme oman koristeen joko lasista tai luonnon materiaalista valintasi mukaan perinteistä himmelitekniikkaa käyttäen. Työskentelyn ohessa pidämme kaffe-paussin pienen makean kera. Ja jos ”himmeli-kärpänen” puree oikein kunnolla niin pajalta löytyy 28 erilaista tee-se-itse himmelituotepakettia ohjeineen. Ohjauksesta vastaa Tuija Rajamäki, jonka intohimo himmeleihin on kestänyt jo lähes 40 vuotta

Opastetulla kaupunkikierroksella tulee tutuksi mm. Wanha Raahe mielenkiintoisine tarinoineen ja lopuksi pääset nauttimaan kahvia ja paakkelsia tunnelmallisessa Langin Kauppahuoneen kahvilassa keskellä Raahen historiallista puukaupunkia. Kaupunkikierros voidaan tehdä joko kävellen tai linja-autollanne kiertäen.

Himmeli on ikivanha pohjoismainen koriste. Suomeen perinne on tullut Ruotsin kautta ja himmelin nimi viittaakin ruotsinkieliseen sanaan himmel eli taivas. Nämä taivaskoristeet ovat enemmän kuin joulun ajan koristeita, entisaikoina niitä pidettiin hyvän sadon takaavina onnenkaluina, mitä isompi himmeli, sitä komeamman voisi odottaa sadon olevan. Raahen Taitopaja tarjoaa elämyksiä ja kokemuksia 1955 perustetun valimon ainutlaatuisessa ympäristössä. Pekkatorin laidalla Langin Kauppahuoneen lempeän kiireettömässä ilmapiirissä mieli lepää, tai sitten lähtee laukalle Kauppahuoneen ja kaupungin entiseläjien tarinoiden mukana.

KESTO 4 h
LÄHTÖPISTE Raahen Taitopaja Pajakatu 4, 92100 Raahe
RYHMÄN KOKO 6 – 15 henkilöä
SAATAVILLA Ympäri vuoden ma-la 10 – 16
OPASTETTU Opastuskielinä FI, EN
HINTA 51,45 € (sis. ALV) /henkilö
SISÄLTÄÄ Esittely vanhan valimon Taitopajalla, himmelikoristeen valmistaminen, kahvitaukotarjoilut Taitopajalla, opastus kiertoajelulla tai kävelykierroksella, kahvit ja leivonnaiset Langin Kauppahuoneella.
SAAVUTETTAVUUS Sekä Raahen Taitopajalla että Langin Kauppahuoneella on esteetön kulku, molemmat kohteet soveltuvat liikuntarajoitteiselle.
HUOMIOITAVAA Langin Kauppahuoneella ja Raahen Taitopajalla noudatetaan terveysviranomaisten ohjeita; siivous- ja hygieniatoimia on lisätty. Käsihuuhdetta ja maskeja on tarjolla.
EXTRAT LISÄMAKSUSTA Ruokailu ja yöpyminen Langin kauppahuoneella, kuljetukset kohteiden välillä ja kiertoajelulla.