Kesto: 3h
Paikka: Raahen Museo, Langin Kauppahuone
Yhteistyössä: Raahen Museo

Varaukset ja tiedustelut
Langin Kauppahuone
puh 050 513 7750
info@langinkauppahuone.fi

Kysy lisää tästä tuotteesta

Museoita ja mamselleja – opastettu retki Raahen museoihin ja historialliselle kauppahuoneelle

1800-luvun puolenvälin jälkeen Raahe oli Suomen suurin laivanvarustajakaupunki. Vaiherikas, vilkkaan satamakaupungin historia avautuu sinulle kahdessa aivan erikoislaatuisessa museossa. Pakkahuoneen museosta löydät merimiesten kaukomailta tuomat luonnonihmeet ja eksoottiset matkamuistot. Kirkkosalissa voit hiljentyä Mikael Baltin 1600-lukuisten vaikuttavien puuveistosten keskellä. Kruununmakasiinimuseossa tapaat Wanhan Herran, maailman vanhimman sukelluspuvun. Parhaimmat paakkelsit ja kahvit ruusukupeista tarjoilevat Langin Kauppahuoneen 1800- luvun asuun pukeutuneet mamsellit.

Kulttuurihistoriallisesti arvokas Pakkahuoneen museo, entinen kaupungin tulli- ja pakkahuone, oli aikoinaan sjömanshus eli merimieshuone. Upeasti nykykäyttöön restauroitu Kruununmakasiini palveli ennen valtion viljavarastona. Tästä meren- ja kaupankäynnin museaalisten esineiden ja tarinoiden runsaudesta löydät joka käynnillä jotain uutta. Langin Kauppahuoneen mamsellien köökissä valmistuvat herkullisimmat tarjoilut ja puotista löydät upeat tuliaiset kotiin.

KESTO 3 tuntia
LÄHTÖPISTE Langin kauppahuone Kirkkokatu 19 92100 Raahe
RYHMÄN KOKO 20 – 50 henkilöä
SAATAVILLA Vuoden ympäri ma-la 10-16
OPASTETTU / ITSENÄINEN Opastettu
OPASTUKSEN KIELI suomi, englanti
HINTA 20 € / henkilö (sis.ALV)
SISÄLTÄÄ Opastus museoissa, leivoskahvit Langilla
SAAVUTETTAVUUS Langin kauppahuoneella on esteetön kulku, Pakkahuoneen museo on osittain esteellinen, Kruununmakasiini suurelta osin esteetön.
HUOMIOITAVAA Langin Kauppahuoneella noudatetaan terveysviranomaisten ohjeita; siivous- ja hygieniatoimia on lisätty. Käsihuuhdetta ja maskeja on tarjolla.
EXTRAT Ruokailu, kuljetus, majoitus