Kesto: 2,5h
Paikka: Langin Kauppahuone
Yhteistyössä: MeriRaahe, Raahen Matkailuoppaat

Varaukset ja tiedustelut
Langin Kauppahuone
puh 050 513 7750
info@langinkauppahuone.fi

Kysy lisää tästä tuotteesta

Kapteenin saappaissa – opastettu retki Wanhaan Raaheen ja saaristoon

Kapteenin saappaissa – opastettu retki Wanhaan Raaheen ja saaristoon
Tällä retkellä pääset itse kokemaan Raahenlaisen laivanvarustamisen, kaupankäynnin ja saariston tarinat.

Lähde aikamatkalle purjelaivojen kulta-aikaan!

Merikapteeni Janne Byström purjehti valtamerillä 38 vuoden ajan. Hänen aikakautenaan Raahen purjelaivasto toipui Krimin sodan aiheuttamasta tuhosta ja kasvoi Suomen suurimmaksi kauppalaivastoksi. Niinä vuosikymmeninä kun merikapteeni Byström merta kynti, koki hän Raahen purjelaiva-aikakauden nousun ja laskun omakohtaisesti. Kun isojen purjeiden aikakausi 1800-luvun lopulla päättyi, joutui kapteeni jäämään maihin. Antaa hänen itsensä kuitenkin kertoa tarinansa! Wanhassa Raahessa jokainen talo kätkee seiniensä sisälle lukemattoman määrän tarinoita. Merikapteenin kertomana vanha kaupunki herää henkiin, kadut täyttyvät elämästä ja ihmisistä. Retki vie sinut läpi Wanhan Raahen, yhden Suomen parhaiten säilyneen 1800-luvun puukaupungin, aina palkittuun Raahen saaristoon

Retkesi alkaa Langin Kauppahuoneelta, jonne laivat toivat tavaraa kaupattavaksi kaikkialta maailmasta. Kahvittelun lomassa kuulet aikakauden elämästä viereisellä Pekkatorilla, kaupungin kaupankäynnin keskuksessa. Matkasi jatkuu matkaoppaan johdolla lyhyellä kävelyllä Wanhan Raahen halki aitoihin historiallisiin paikkoihin tutustuen ja kuullen tarinoita merikapteeni Jannen elämästä Langin laivoilla. Vanhan merimieshuoneen vieressä, nouset veneeseen ja jo 20 minuutin kuluttua olet Raahen saaristossa, Iso-Kraaselissa, historiallisen pookin juurella. Oppaat ovat mukana koko retken ajan. Kierros päättyy Museonrantaan.

KESTO 2½ h
LÄHTÖPISTE Langin Kauppahuone Kirkkokatu 19, 92100 Raahe
RYHMÄN KOKO 5 - 36 henkilöä
SAATAVILLA Touko - lokakuu, ma-la 10-17
OPASTETTU / ITSENÄINEN Opastettu
OPASTUKSEN KIELI suomi, englanti
HINTA 66,15 € / henkilö (sis.ALV)
SISÄLTÄÄ Leivoskahvit, opastus Kauppahuoneella ja kävelykierroksella, venematka Raahen saaristossa.
SAAVUTETTAVUUS Langin kauppahuoneella on esteetön kulku, Wanhan Raahen kierros soveltuu kuljettavaksi myös pyörätuolilla avustettuna, veneen viereen pääsee myös pyörätuolilla ja apuja veneen pääsyyn on tarjolla. Saaressa kulku osittain esteetön laiturin läheisyydessä.
HUOMIOITAVAA Kohteissa noudatetaan terveysviranomaisten ohjeita; siivous- ja hygieniatoimia on lisätty. Käsihuuhdetta ja maskeja on tarjolla.
EXTRAT Ruokailut, majoitus, kuljetus kohteiden välillä