Elämyksellinen kokouspäivä

Kokosimme tälle sivulle esimerkkejä elämyksellisistä kokous- tai virkistyspäivän sisällöistä ainutlaatuisessa ympäristössä. Valitse parhaat ainekset ja ota yhteyttä, rakennetaan teille unohtumaton päivä!

Katso alta lisätietoja aktiviteeteistä ja palveluista. Pyydä tarjous sivun alalaidassa olevalla lomakkeella.

Saaristoelämys

Työyhteisöjen virkistyspäivät Raahessa

Tunne auringon lämpö kasvoillasi sen kimaltaessa meren pärskäyttämistä aalloista kajakin tai veneen lipuessa kohti saaristoa lokkien naurun saattelemana. Anna pakkasen nipistellä puna poskillesi hangen narskuessa lumikenkien tai fatbiken alla reippaillessasi savuntuoksuiselle tauolle
nuotiolle makkaranpaistoon ja nokipannukahvia juomaan. Nauti maukkaasta illallisesta keskellä historiallista Vanhaa Raahea. Kaiken kruunaa rentouttavat löylyt alkuperäisen raahelaisen merikaupunkimiljöön pihasaunassa.

Saaristoelämys

Työyhteisöjen virkistyspäivät Raahessa

MeriRaahe, Lappis ja Langin Kauppahuone tarjoaavat yhteistyössä ainutlaatuisen mahdollisuuden virkistäytyä ja rentoutua Perämeren luonnon äärellä laadukkaista matkailupalveluista nauttien. Työyhteisön virkistyspäivän ohjelma räätälöidään yrityksesi tarpeiden mukaisesti.

Päivä voi esimerkiksi alkaa retkellä Raahen saaristossa. Vuodenajasta riippuen retki vie sinne joko vesiteitse tai hankia pitkin. Kesällä matka taittuu meloen tai suppaillen kohteeksi valittuun saareen, tai jos mieluummin nautit venematkasta on halukkaille tarjolla myös venekuljetus. Vaihtoehtona luontoretkelle on myös fatbike-ajelu Raahen rannikon luontopoluilla. Talvella retkelle lähdetään liukulumikengillä tai fatbikeilla, myös rekibussi kuljettaa halukkaita valittuun kohteeseen. Kohteessa nautitaan nokipannukahvit nuotiolla makkaraa paistellen.

Saaristoelämys

Työyhteisöjen virkistyspäivät Raahessa

Yrityksesi tai työyhteisösi virkistyspäivä jatkuu kokouksen tai koulutuksen merkeissä kaupunkiin takaisin palattuanne. Maittava illallinen tai päivällinen saaristolaismenulla tarjoillaan purjevenenaikakauden teemaan pukeutuneiden piikojen toimesta maineikkaalla ja upeaan entiseen loistoonsa restauroidulla historiallisella Langin Kauppahuoneella. Päivän päätteeksi pääsee työporukka vielä nauttimaan kunnon löylyistä merikapteeni Himangan kotitalon pihapiirissa sijaitsevassa Kapteenin saunassa. Yöpyminen onnistuu Langin uniikeissa, historiaa huokuvissa hotellihuoneissa.

Saaristoretkillä on säävaraus, joka voi vaikuttaa retken kohteeseen. Ruokailussa valittavana on liha-, kala- ja kasvisvaihtoehdot. Kerrothan muista erityisruokavalioista varausta tehdessäsi. Saunojille talon puolesta puhtaat pyyhkeet ja laudeliinat.

Elämyksellinen kokouspäivä

Langilla on erinomaiset puitteet elämyksellisen kokouspäivän viettoon! Jokaisessa kokoustilassa on oma tunnelmansa. Yhdistä kokouspäivään merellisiä elämyksiä kuten veneretki saareen tai opastettu melontaretki. Kokosimme sivulle ehdotuksia ohjelmasta kokouspäivän lomaan.

Lounaan tarjoilemme Fredrikin salissa. Erikokoisista tiloista löytyy sopiva tila olipa kyseessä aivoriihi, tärkeä kokouspäivä, koulutus tai luento. Tilojen varusteluihin kuuluu tarpeen mukaan fläppi-/valkotaulu, valkokangas, projektori/86″ interaktiivinen esitysjärjestelmä, WiFi ja lisäksi saatavilla myös äänentoisto.

Pysähdy tärkeiden asioiden äärelle – varaa paketti, joka sisältää kokoustilan, ruokailut, saunan ja majoituksen. Yhdistä pakettiin rento reissu merelle tai vie porukka reippaalle pyörälenkille haukkaamaan happea! Ota yhteyttä niin räätälöidään teille sopiva paketti!

Ota yhteyttä:
info@langinkauppahuone.fi
050-513 7750

Saaristoelämyspäivän palvelut tuottaa MeriRaahe.fi, Lappis ja Langin Kauppahuone yhteistyössä.

Kokosimme esimerkin elämyksellisestä kokouspäivästä

Tarjoamme elämyksellisiä palveluita ainutlaatuisessa ympäristössä, valitse parhaat ainekset mieliinpainuvaan kokous- tai virkistyspäivää varten! Ota yhteyttä, rakennetaan teille unohtumaton päivä. Katso alta lisätietoja aktiviteeteistä ja palveluista. Pyydä tarjous alla olevalla lomakkeella.

Risteily

Mukava merellinen retki saariston suojassa! Lähde 1,5-2h kestävälle risteilylle Raahen saaristoon. Risteilyn aikana rantaudutaan kelin salliessa Iso-Kraaselin saareen ja nautitaan merikahvit.

Melonta

Nauti meloen Raahen suojaisista vesistöistä, jotka yhdistettynä upeaan saaristoon tarjoavat yhden Suomen parhaista kohteista melonnan harrastamiseen. Ohjattu melontaretki sisältää varusteet sekä opastuksen mukavaan ja turvalliseen harrastamiseen. Kesto 1-3h. Retki voidaan suunnitella käytettävissä olevan ajan ja melojien kokemuksen mukaan.

Suppailu

Vietä kesäinen hetki SUP-laudalla meloen! Raahen Museonrannasta avautuva Pikkulahti on erinomainen paikka SUP-lautailuun sen suojaisuuden ansiosta. Pikkulahdella pääset tutustumaan lajin perusteisiin murehtimatta aalloista, virtauksista tai muistakaan vaaroista. Myös kokeneemmille harrastajille lähialueen vesistöissä riittää seikkailtavaa. Kesto 1-2h.

Opastettu kävelykierros Wanhassa Raahessa

Wanha Raahe -kävelykierroksella uppoudutaan kaupungin värikkääseen historiaan, kuullaan tarinoita entis-Raahen elämästä ja tutustutaan niin merimiehiin kuin porvarisperheisiinkin. Poiketaanpa mahdollisesti merikapteenin talon pihaankin kuulemaan, miten siellä entivanhaan elettiin. Tarinoiden joukkoon mahtuu niin räytyvää rakkautta, veijarimaisia kujeita kuin kauheita tappauksiakin. Kierros kestää tunnin ja on esteetön.

Opastettu linja-autokierros Raahessa

Linja-autokierroksella ehditään tutustua niin vanhaan kuin uudempaankin kaupunkiin. Ensin puikkelehditaan vanhan kaupungin kapeilla kaduilla tutustumassa entis-Raaheen ja sen jälkeen reitti jatkuu kohti uudempaa asutusta. Matkan aikana ehditään nähdä mm. Kauneuskanava, vanha opettajaseminaari, sairaala, ja erilaisia, eri vuosikymmeniltä peräisin olevia kaupunginosia, jotka jokainen kertovat omaa tarinaansa. Kiertoajelu kestää tunnin tai voidaan räätälöidä asiakkaan toiveen mukaan.

Vierailu Taitopajalla

Talo täynnä taivaskoristeita – himmeleitä, nykyaikaisia ja perinteisiä malleja. Raahen taitopaja on käyntikohde, joka tarjoaa monenlaista katseltavaa vanhassa valimorakennuksessa. Tarinaa valimon toiminnasta, himmeliperinteestä, Raahekoirien ja lasitöiden valmistuksesta. Pajakäytiin voidaan yhdistää myös työnäytös.

Opastettu vierailu museoissa

Aivan Wanhan Raahen ytimessä sijaitsee kaksikin mielenkiintoista museokohdetta. Pakkahuoneen museo on Suomen vanhin paikallismuseo ja Soveliuksen talossa sijaitsee mielenkiintoinen Laivapatruunin koti-interiöörimuseo.

Pakkahuoneen museon opastetulla kierroksella esitellään mm. Raahen purjelaivakautta, raahelaisten elämää ja tapahtumia 1800-luvulla, Raahen vanhan kirkon veistoksia 1600-luvulta, lastenhuone vanhoine leluineen ja museon ensimmäinen kuriositeettikokoelma, missä on esillä merimiesten tuomia matkamuistoja maailman ääriltä.

Kruununmakasiinimuseon opastettu kierros voidaan räätälöidä kestoltaan ja sisällöltään ryhmän tarpeiden ja toiveiden mukaiseksi, ja sen aikana tutustutaan Raahen historiaan esihistorian hämäristä lähelle nykyaikaa ulottuvalla aikajänteellä. Kruununmakasiinin näyttely on rakennettu periaatteella vähemmän esineistöä, enemmän tietosisältöä. Tieto tarjoillaan suurelta osin digitaalisessa muodossa: kuvaesitysten, pelien, animaatioiden ja multimedian keinoin. Kruununmakasiiniin on sijoitettu kokoelmamme helmi, maailman vanhin sukelluspuku Wanha Herra, josta riittää kerrottavaa.

Soveliuksen talossa sijaitsee Paivapatruunin koti-interiöörimuseo. Opastuksen aikana tutustutaan siihen, millainen oli 1800-luvun porvaristalo ja millaista elämää siellä vietettiin. Joulukuussa Soveliuksen talo koristellaan joulua varten ja tällöin opastuksissa kerrotaan myös vanhoista, jouluun liittyvistä tavoista.

Kapteenin sauna

Kapteenin saunan lempeissä löylyissä arjen askareet ja kiireet unohtuvat. Pesuvesi lämmitetään kiukaan kyljessä, kuten ennen vanhaan ja vesi juoksee kauhalla vadista ammentaen. Kiireetön saunakokemus on ihanteellinen 10-20 hengen ryhmille. Saunan päälle nautitaan suolasta hiukopalaa kylmän juoman kera. Tule nauttimaaan aidosta puusaunasta vanhassa kapteeni Himangan pihapiirissä.

Keisari Aleksanteri I Mysteeri-illallinen

Syyskuun toisena päivänä 1819 Raahen on vallannut todellinen juhlatunnelma, kun Venäjän keisari Aleksanteri I on saapunut kaupunkiin vierailulle osana Suomen matkaansa. Keisari on kovin otettu kaupunkilaisten vieraanvaraisuudesta ja ystävällisyydestä, ja hän hymyilee erityisen lämpimästi usealle paikalliselle
neitokaiselle, jotka vastaavat yhtä lämpimästi tämän kauniiksi kerrotun hurmurin katseeseen.

Keisarin juhlaruokailussa paikallisia kuitenkin kummastuttaa keisarin kieltäytyminen monista tarjolla olevista herkuista, ja kerrotaan hänen tyytyneen pelkästään hovimestarinsa lihaliemen siemailuun. Pian selviää syy tähän: keisari epäilee salamurhaajan olevan paikalla ja henkensä olevan uhattuna!

Tästä polttavasta asetelmasta käynnistyy PELIN NIMI, jossa pääset hetkeksi tuohon jännittävään päivään, kun koko keisarillisen Venäjän – ja sitä kautta Suomenkin – ylimmän kruunun kantajan turvallisuus oli uhattuna.

Kuka haluaa keisarin kuolevan ja miksi?
Pelissä pääset asettumaan yhden keisarin päivällisvieraan hahmoon ja yrität selvittää kuka Aleksanterin henkeä uhkaa. Peli on tarkoitettu 10-25 hengelle ja se
kestää noin puolitoista tuntia. Peli pelataan nauttien samalla herkullisesta, ajan hengen mukaan valmistetusta ruuasta.

Keskustele, utele ja päättele. Laatikaa teorioita ja punnitkaa vaihtoehtoja keskenänne. Muutoin voitte pian huomata että keisari osaa olla myös erittäin tiukka
niitä kohtaan, jotka häntä uhkaavat ja hän saattaa epäillä juuri sinua…

VARAUKSET JA TIEDUSTELUT
Langin Kauppahuone
puh 050 513 7750
info@langinkauppahuone.fi

YHTEISTYÖSSÄ
Raahen museo
Langin Kauppahuone

Saaristoelämyksiä ja Wanhan Raahen tunnelmaa

Ota yhteyttä lisätietoja kysyäksesi tai tee varaus jo tänään. Tervetuloa viihtymään ja virkistäytymään kanssamme! Pyydä tarjous elämykselliselle kokouspäivälle!