fbpx
 • Sofia-neidon kamari
  Sofia oli nimittäin poikkeuksellinen porvaristyttö. Häntä huolestutti kasvavia vähävaraisia tyttöjä vaanivat vaarat. Mihin joutuvat oppimattomat tytöt? Mitä naisten oppimattomuus tarkoittaa koko yhteiskunnan kehitykselle?
  121.00 Alkaen / yö
 • Puotineittyen huone
  Annan on sisustanut rakkaan huoneensa yksinkertaisesti, mutta kauniisti. Seinälle hän on maalauttanut taulun Kalajokisesta kotitalostaan ja kirjoituspöydän eli sekretäärin äärellä hän kirjoittaa mammalleen joka viikko kirjeen ja lähettää kotiväelle osan palkastaan.
  121.00 Alkaen / yö
 • Merikapteenin hytti
  Kapteenin hytti on sisustettu vuoteen 1896, jolloin Janne on jäänyt maihin ja komeasta urasta merikapteenina muistuttaa seinällä oleva kapteenin taulu ja lempiharrastuksesta lukuisat kauniit linnut huoneessa.
  121.00 Alkaen / yö
 • Patruunin makuukamari
  Johan Lang oli aikanaan Raahen ja koko Suomen eturivin kauppiaita. Vuoden 1800 varallisuusverotuksessa hänen omaisuutensa oli Suomen neljän suurimman kauppiasomaisuuden joukossa.
  131.00 Alkaen / yö
 • Johanna-rouvan huone
  Johanna Gustava Lang (1796-1826) oli talon rakennuttajan Johan Langin ja Sofia Vidbäckin tytär. Hän avioitui 18-vuotiaana vuonna 1814 isänsä kauppahuoneessa kirjanpitäjänä työskennelleen Zachris Franzénin (1787-1852) kanssa.
  135.00 Alkaen / yö
 • Jenny-rouvan huone
  Jennyn huoneesta avautuu valoisa näkymä Langin sisäpihalle. Varakkaiden kauppiaiden rouvat hankkivat mööpeleitä, tapetteja ja kankaita ulkomailta ja Jennyn huoneen arvokas sisustus onkin selvästi kauempaa Raaheen uitettu.
  135.00 Alkaen / yö
 • Kapteeni Himangan huoneisto
  Kapteenin talon makuuhuoneesta on upea näkymä talon kirsikka- ja omenapuutarhaan. Keittiön ja takkahuoneen ikkunat aukeavat talon suojaisaan pihapiiriin ja aurinko paistaa takkahuoneen paksuille hirsiseinille.
  140.00 Alkaen / yö
 • Väentupa
  Langin päärakennuksen kulmahuoneessa työskenteli aikoinaan komerssi. Etuhuoneessa kaukaiset vieraat otti vastaan kirjanpitäjä, joka johdatti talonpojat ja kauppiaat peremmälle komerssin työhuoneeseen kauppaa hieromaan.
  155.00 Alkaen / yö
X