Laivakorpuista lehtipihviin

Laivakorpuista lehtipihviin – Ruokatalouden kehitys Suomen kauppalaivastossa: purjelaivojen niukkuudesta nykyajan runsauteen on Anne-Marie Takalon mielenkiintoinen historiikki ruokailukäytänteiden muutoksesta vuosien saatossa.

Minkälaisia ruokia rahtilaivoilla on valmistettu ja syöty eri aikakausina? Kuinka ruokatarvikkeet saatiin säilymään pitkillä merimatkoilla? Miten asetukset säätelivät laivojen ruokataloutta? Entä miksi kokit joskus karkasivat laivoista? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löytyy vastaus tästä runsaasti kuvitetusta teoksesta.

Tämä historiallisiin dokumentteihin perustuva tutkimus käy läpi merimiesten ruokatalouden kehityksen entisaikojen säännöstelystä nykyajan monipuoliseen ruokatarjontaan. Äänensä saaavat myös laivakokit värikkäillä kertomuksillaan työstään purjelaivassa, höyrylaivassa ja nykyaikaisessa moottorialuksessa. …Kalapullat olivatkin kysyttyä tavaraa, jos ne oli paistettu kauniin ruskeiksi, mutta niissäkin oli tarkkaan laskettu määrä, montako mieheen. Jos kalapulliin tehtiin currykastike, synkkeni pakstörnissa olevan ruuanhakijan naama…

ISBN 978-952-93-8381-8

Lisätiedot

3

Varasto loppu

28,00  sis alv

Varasto loppu