Majoitu – Luksusta arjen keskelle

Valitse päivämäärä
Valitse päivämäärä
1
2
0

Sofia-neidon kamari

Romanttinen neidon kamari. Sofia syntyi kauppiasperheeseen v 1816 ja pysytteli naimattomana 26-vuotiaaksi saakka – ei siksi etteikö hänellä olisi ollut ottajia, päinvastoin. Sofian ongelma oli hänen äitivainaansa jättämä perintö, kolmattatuhatta hopearuplaa. Tuohon aikaan aviomies päätti vaimonsa omaisuudesta, joten niin kauan kuin Sofia pysyttelisi naimattomana, hän saisi yksin päättää rahoistaan.

Sofia oli nimittäin poikkeuksellinen porvaristyttö. Häntä huolestutti kasvavia vähävaraisia tyttöjä vaanivat vaarat. Mihin joutuvat oppimattomat tytöt? Mitä naisten oppimattomuus tarkoittaa koko yhteiskunnan kehitykselle?

Hän menetti äitinsä 10-vuotiaana. Äitinsä haudalla hän lupasi perustaa koulun Raahen köyhiä ja vähävaraisia tyttöjä varten. Perintö muutettaisiin rahastoksi, jonka koroilla koulu perustettaisiin ja opetus kustannettaisiin. Sofia aikoi itse ruveta koulun opettajaksi. Isä vastusti suunnitelmaa jyrkästi, sekä ajatusta koulun perustamisesta, että Sofian halua ryhtyä sen opettajaksi. Määrätietoinen tytär kehitteli ajatusta ja päätti pysyä naimattomana kunnes eteen tulisi kosija, joka hyväksyisi hänen koulusuunnitelmansa.

Eräillä kutsuilla Sofia tapasi vapaaherra Georg Henrik Lybeckerin ja rakastui peruuttamattomasti ensi silmäyksellä. Onnen tunnetta himmensi vain pelko, pystyisikö hän sanomaan ”ei” komealle ja hienosti käyttäytyvälle vapaaherralle jos tämä vastustaisi kouluhanketta. Sofian onneksi sulhanen suostui ilomielin Sofian tahdon toteuttamiseen ja niin he allekirjoitivat Lybeckerin koulun perustamisasiakirjan hääpäivänään 14.2.1843. Koulu toimii edelleen Raahessa.

Romanttinen Sofia-neidon kamari on sisustettu siihen hetkeen, jolloin Sofia on nukkunut siellä viimeisen neidon yönsä ja mennyt seuraavana päivänä naimisiin viereisessä kirkossa suuren rakkautensa kanssa.

Alkaen 130

Ominaisuudet

WiFi Kylpyhuone

Vapaat huoneet

  Saatavilla   Ei saatavilla
Syyskuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
    01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Valitse saapumis- ja lähtöpäivä

Majoitus

Tarjoamme majoitusta Raahen keskustassa, aivan Vanhan Raahen sydämessä, Pekkatorilla. Jokainen hotellihuone kertoo Langin Kartanossa eläneen historiallisen henkilön tarinaa ja sisustus on ajoitettu henkilön tiettyyn elämänvaiheeseen. Voit vierailla eri tyylikausilla, sillä huoneiden sisustus on 1800-luvun eri vuosikymmeniltä.

Kaikissa huoneissa on oma wc/kylpyhuone. Hintaan sisältyy aamiainen, joka on talon tapaan valmistettu alusta lähtien omassa keittiössämme. Aamiainen on tarjolla arkisin 7.00-9.30 ja sunnuntaisin 8.00-10.30. Etukäteen pyydettäessä myös aikaisemmin. Osa huoneista sijaitsee Langin Kauppahuoneen yhteydessä ja osa viereisessä Langin päärakennuksessa. Molemmat rakennukset ovat kulttuurihistoriallisesti arvokkaita ja ne on korjattu vanhaa rakennusta kunnioittaen vuosien 2016-2019 aikana. Rakennukset ovat suojeltuja ja vanhat ikkunat, ovet ja antiikkikalusteet ovat osa talon tarinaa. Tervetuloa aikamatkalle!