Langin Kauppahuone

Talo täynnä tarinoita

Tarinoita ja elämyksiä purjelaivojen aikakaudelta!

Varaa uniikki yösija vanhan Raahen sydämestä

Valitse päivämäärä
Valitse päivämäärä
1
1
0

Näe & Koe 1800-luvun Raahe

Tarinoita ja elämyksiä purjelaivojen aikakaudelta! Langin Kauppahuone on 1800-luvun kahvila-ravintola, puoti ja boutique hotelli, joka kertoo Langin kauppiaskartanon historiasta Pekkatorin laidalla Wanhassa Raahessa.

Nauti mauista

Kahvila ja puoti

Langin Kauppahuoneen köökissä tuoksuu joka aamu tuoreet leivonnaiset! Paakarit aloittavat aamun leipomalla pöydän koreaksi. Talon köökissä valmistuu arkisin lounas ja tilauksesta myös herkulliset ateriat talon tyyliin. Maista pientä suolaista tai makeaa kahvilan salissa istuen ja tunnelmasta nauttien. Tiloissamme voit pitää myös yksityistilaisuuden, juhlat tai vaikkapa kokouksen.

Puotimme hyllyillä on tarjolla laivaruumien aarteita kaukaisilta mailta ja paikallisten hantvärkkäreiden taidokkaita töitä. Puodin tuotevalikoima on koottu vuoden 1870 Langin purjelaivan rahtikirjan hengessä ja tuomme maahan pieniä eriä herkkuja ja muita tuotteita samoista satamakaupungeista kuin kauppahuoneen purjelaivat aikoinaan!

Verkkopuodista

Lahjat ja muistamiset

Verkkopuotiin on koottu Langin puodin suosituimpia tuotteita. Langin oman Raahe-sarjan tuotteet ovat saaneet inspiraationsa Raahen historiasta ja luonnosta. Annikka Kukonharjun ekologiset palashampoot ja -saippuat sekä jalkakylvyt valmistetaan eettisesti Suomessa. Niillä saa hipiän hienoksi ja hiukset silikkiseksi – ihan kuten entivanhaan. Kirjahyllyssä puolestaan on yleissivistäviä raahe-aiheisia teoksia muun muassa Kirsti Vähäkankaalta ja Samuli Paulaharjulta. Meiltä löydät Meijjän kaupunki tarinoi -sarjan kirjoja, Wanha Raahe -teoksen sekä muita paikallisten kirjoittajien tuotoksia. Verkkopuotista voit tilata kotiin myös Langin omia tee- ja kahvisekoituksia, joita tarjoilemme myös kahvilassa.

Joko hotellit on nähty?

Boutique Hotelli

Langin Kauppahuone on uniikki vaihtoehto ketjuhotellille. Jokainen huone kertoo oman tarinansa Langin Kauppahuoneella asuneen henkilön elämästä. Esimerkiksi romanttinen Sofia-neidon kamari sänkykatoksineen kutsuu nukkumaan hyvin. Merikapteenin huoneessa värikkäät linnut kertovat kapteenin lempiharrastuksesta ja patruuni Langin makuukamarista on komeat näkymät historialliselle Pekkatorille. Yksilöllisissä majoitushuoneissamme pääset vieraaksi Langin Kauppahuoneella asuneiden henkilöiden elämään.

Juhlista meillä

Varaa juhlapaikka

Suunnitellaan yhdessä ikimuistoiset juhlat! Me toteutamme juhlat yksilöllisesti upeassa miljöössä ja Te saatte keskittyä tärkeään juhlapäivään, olipa juhlan aiheena kastejuhla, rippijuhla, syntymäpäivät, valmistujaisjuhlat, ylioppilasjuhlat, kihlajaiset, häät tai vaikka sukujuhlat! Tarjoilujen pohjana voi toimia Langin talon wanha reseptikirja, josta kootaan toiveidenne mukainen menu.

Meillä on 98 asiakaspaikkaa ja anniskeluoikeudet upeassa 1800-luvun miljöössä. Rakennuksessa on eri kokoisia tiloja, joita voidaan käyttää yksin tai yhdessä. Juhlasuunnittelijamme toteuttaa yhdessä ammattitaitoisen henkilökuntamme kanssa toiveidenne mukaiset juhlat.

Näe & Koe Raahe

Tapahtumia ja elämyksiä

Tutustu Raahen monipuoliseen tapahtumavalikoimaan! Kauttamme tapahtumat ja palvelut valmiiksi suunniteltuina paketteina tai yksilöllisesti räätälöityinä kokonaisuuksina. Olipa suunnitteilla Tyky-päivä tai ryhmämatka, viikonloppuloma tai teatteriretki – ota yhteyttä, niin hoidamme kaikki järjestelyt valmiiksi!

Tapahtumia ja elämyksiä

Kapteenin sauna

Kapteenin sauna on ainutlaatuinen 1800-luvun elämyssauna Wanhassa Raahessa. Astuessasi tämän historiallisen pihapiirin saunaan hyppäät aikamatkalle 1800-luvulle. Hirsiseinäinen sauna lämpiää puilla. Lauteet ovat haapaa ja puusepäntyönä käsin paikoillaan veistetyt. Vesi saunaan tulee ämpärillä kantaen ja kauhalla saavista ammentaen. Kapteenin saunan lauteille mahtuu saunomaan kerralla 9 henkilöä ja saunatuvan pöytien äärelle mahtuu noin 18 henkilöä nauttimaan saunaevästä. 400-kiloisen kiukaan lempeissä löylyissä arjen askareet ja aikataulut unhoittuvat.

Aikamatka Langilla (AR)

Herätä tarinat eloon!
Meillä taulutkin kertovat tarinoita! Tapaa historialliset henkilöt Langin aikamatkalla ja katso, millaisia tarinoita he kertovat elämänmenosta 1800-luvulla lisätyn todellisuuden avulla. Lataa sovellus puhelimeesi ja Langin rouvat, patruuni ja puotineittyt tarinoivat sinulle!

Jokaisessa Langin hotellihuoneessa ja kahvila-ravintolan saleissa on tauluja, jotka sisältävät tarinoita. Aikamatka Langilla on ilmainen lisätyn todellisuuden sovellus, jonka voit ladata puhelimeesi ja Langin seinillä olevat taulut heräävät eloon!

Astu sisään

Ainutlaatuiselle aikamatkalle

Tervetuloa Langin Kauppahuoneen 3D-virtuaalikierrokselle, pääset tutustumaan kaikkiin historiallisen Langin Kauppahuoneen tiloihin, aivan kuin olisit paikan päällä!

Kulje pitkin käytäviä ja huoneita läpi menneiden aikojen ja nauti interaktiivisesta kokemuksesta. Tämä kierros on sukellus purjelaiva-aikakaudelle ja kahvila-ravintolan sekä boutique-hotellin historialliseen tunnelmaan.

Klikkaa itsesi alla olevasta linkistä Langin Kauppahuoneen 3D-virtuaalikierrokselle. Toivotamme sinulle nautinnollisia hetkiä aikamatkalla maailmaamme!